Mai ţineţi minte cum aţi făcut cunoştinţă cu internetul? Eram prin liceu când apăruseră internet-cafe-urile unde cheltuiam bănuţii de pachet pentru a….naviga pe mIRC! Ah, ce amintiri! rolleyes Aşa reuşeam să mai comunic într-o limbă străină cu diverşi oameni din diferite ţări! Am învăţat prescurtările esenţiale: ASL, PLS! asta era fraza cheie! Fără ea nu puteai să începi o conversaţie! Nu ne interesa cum îl chema pe interlocutor – doar scria clar la nick! Doh! rolleyes mIRC-ul a ţinut ani buni net-cafe-urile deschise si aduceau o groază de bani patronilor! Ne făceam programare la calculator, ne luam un suc si ceva de ronţăit şi stăteam cu orele!

Conversaţiile private se mutau pe e-mail. Abia aşteptam să ne ducem să ne citim mesajele.

Am aflat ce însemna să ai lag, să iei ban, sa dai un ping, să faci flood! Of, ce vremuri din tinereţea mea/a noastră!

Acum, nu se mai socializează pe mIRC! E scos din circuit! Avem chat-uri, forumuri, messenger, site-uri de socializare! Copii din ziua de azi nici nu ştiu ce e mIRC! Se văd pe webcam, pot vorbi cu persoana din spatele celuilalt ecran! Nu mai aşteaptă să fie vrăjiţi cu vorbe frumoase, subiecte inteligente. Cer WEB din prima! E musai să aibă cont pe HI5! -cum era să uit tocmai de HI5??? După ce vizualizează sute, mii de poze, işi mută conversaţiile pe messenger! Nu poţi să nu ai cont de mess! Eşti mort! Nu te caută nimeni! Păi se poate?!? Cine poate trăi fără el?

Trebuie menţionat şi blog-ul! DA, aici poţi să îţi scrii gândurile, să dezbaţi o idee de-a ta, să vină cineva să comenteze ceea ce ai aşternut!

Ce ne mai aşteaptă? Sau mai bine zis, ce se pregăteşte copiilor noştri?

Mai există internet-cafe-uri, acum când avem mai toţi laptoruri şi putem naviga liber şi pe stradă, unde găsim un hotspot?

PS: O exemplificare destul de explicită a modului cum funcţionează mess-ul: