Deci DA!!! Noi nu am avut pagini de socializare. Singurul lucru stiut pe calculator era sa plec dintr-un punct si sa fac negru tot ecranul sub DOS, ca mai apoi sa aflu ca era o eroare, dar tare mult ne mai placea 😛 . Asa, noi nu visam sa comunicam prin altceva decat prin caiete! Am avut vreo 3 oracole: caiet mic cu doar cateva intrebari, caiet de 100 de file de nu mai stiam ce intrebari sa bag ca sa umplu paginile, caiet studentesc, sa aiba omul loc sa scrie despre el si despre mine. Decupam reviste intregi, puneam coperti care mai de care mai interesante. Nu mai zic de intrebari! Asa aflam cine pe cine place si cat de mult. 😎 Circulau oracolele prin clasa mai ceva decat caietele cu teme 😛
Erau colegi care luau acasa si cate 2-3 oracole, ca sa le completeze si le aducea dupa 1-2 saptamani pentru ca nu aveau timp de ele. Erau si acele persoane asa de mult placute ca se procopseau cu teancuri de oracole. Si bineinteles, acei colegi care cereau din oficiu sa scrie ceva pe acele pagini frumos colorate.
Imi amintesc de intrebari incuietoare la care doar unele persoane isi permiteau sa fie sincere, gen: „O cunoasteti pe stapana oracolului?”, „Ce parere aveti despre ea?”, „Iubiti pe cineva?” si tot asa. La indrebarile despre stapana, cel mai adesea citeam „fata de gasca, desteapta, ambitioasa, frumoasa” – chestii de suprafata si de bun simt, pana dadeam peste prietene mai apropiate si atunci sa te tii: „cam vorbareata, incapatanata, uneori dalasatoare” – bai parca imi pica cerul in cap! Stiam ca sunt asa, dar nici sa le citesc dupa 20 de ani si sa vad ca nu am schimbat nimic in bine:shock: Pai cum asa?!?!?
Aceste minunate oracole circulau si din clasa in clasa, de la o generatie la alta – era ceva daca in caietul tau scria cineva de la a8a, cand tu abia erai a7a! Erai deja cunoscut printre cei mari!
Pentru intrebari gen: „Ce este iubirea?”, „Ce este sufletul?”, „Ce este fericirea?”, adica intrebari cu greutate, se lasau si cate 2-3 pagini, sa aiba omul loc sa completeze 😯 , caci au fost cazuri in care s-au plans diversi ca ar avea multe de exprimat dar nu au unde 😐 .
Pentru noi, oracolul a fost un fel de HI5, Facebook si ce site de socializare ar mai fi acum deschis. Si in caiete venea cate un idiot si scria injuraturi si ne stricau cheful si minune de oracol 👿 ne chinuiam sa acoperim frumos, sa nu se mai vada si mama, ce si-o mai lua fraierul 😈 😡
Aici gasiti cateva exemple de intrebari din oracole si cam asa aratau ele:
oracol poza1
oracol poza2
oracol poza3
surse poze