Cred că toată lumea ştie cât de periculoasă este diareea, mai ales la copii şi bătrâni. Episoadele de diaree duc la deshidratare şi pierderea sărurilor din corp şi oricât am încerca să completăm lichidele pierdute, nu vom putea recura cât am pierdut. De aceea cel mai bine este să luăm măsuri imediat ce am constatat problema.
Una dintre metodele pline de succes este supa de morcovi. Acest remediu pare să fi fost descoperit de dr. Ernst Moro prin 1908, care lucra în clinicile pediatrice şi a încercat mai multe reţete, până a ajuns la cea optimă. Toată lumea a aflat de ea şi a aplicat-o cu succes, până prin 1940 când a fost înlocuită cu antibiotice şi anti-diareice.
Toate mămicile ştiu că morcovul fiert strânge la burtică, dar studiile au arătat că numai dacă faci supa după această reţetă, se va înregistra succes.
Iată şi reţeta: se curăţă 500 g de morcovi, se taie rondele şi se pun la fiert în puţină apă, cam 1h. Este foarte important să se lase la fiert un timp îndelungat. Apoi se scurc, se strivesc, ca să obţinem un piure, peste care adăugăm apă fiartă până când vom avea 1l de supă şi abăugăm un pic de sare.

      Un alt remediu este orezul, gătit cât mai simplu, sau puteţi amesteca pudră de orez semifiert cu iaurt şi oferiţi 30g din acest amestecdin 30 in 30 de minute.